Akvamarin

Amikor a stresszes és szorongásos időszak beköszönt az életünkbe, általában keresünk valami olyan elfoglaltságot, amivel magunk is sikeresen megszüntethetjük  e nem túl rózsás állapotot.

Ilyen tevékenység a meditáció, a jóga, illetve más egyéb alternatív terápiák. Talán nem tudod, de az akvamarin kő erejére is számíthatsz, hogy megnyugodjon a lelked és megtaláld a belső békédet.

Ez a csodálatos, tengerkék színű kő, nyugtató rezgéseket bocsát ki, ami megnyugtatja az elmét, növeli a spiritualitást, elősegíti a jó közérzetet, a tiszta gondolkodást és az általános hangulatot.

Tarts velem és ismerd meg e kő hatásait és jótékony tulajdonságait. Tanuld meg hogyan kell használni, hogy minden előnyét élvezhesd.

Az akvamarin hatása

Az akvamarin követ az ókorban  széles körben használták amulettként a tengeri utazók. Nem tudni, mi volt ennek oka, talán a tengerkék színe, amely az óceánok színéhez hasonlatos, vagy esetleg a nyugtató tulajdonságai. Tiszta gondolkodást biztosít a fontos döntések meghozatalakor.

Nem véletlenül az egyik legszembetűnőbb misztikus jellemzője, hogy energiái a “vízi emberek”, halászok, búvárok és tengerészek védelmét szimbolizálják.

Ily módon az akvamarin kő megakadályozza, hogy problémáik legyenek a tengerrel vagy a viharokkal, amelyek elsüllyeszthetik a hajókat.

A mitológiai lények, mint például a szörnyek és sellők elleni védekezésként az ókori hajósok erős amulettként hordták maguknál ezt a követ.

A görög és római katonák akvamarint hordtak magukkal, hogy elűzzék a félelmet és növeljék a bátorságot a csaták során.

Ezenkívül az ókori görög civilizációkban elterjedt volt e kő használata, a házasságok  szeretetének megóvására.

A rómaiak szemüveget készítettek ebből a kőből, mivel azt hitték, hogy az akvamarin javítja a látást. A legenda szerint Néró császár akvamarin szemüveget viselt. A Közel-Kelet népek azt tartották róla, hogy békét, boldogságot és örömet ad mindenkinek, aki viselte.

Jelenleg az akvamarin a spiritualitás, a fiatalság, a vitalitás és a boldogság szimbóluma. Ezen túlmenően olyan előnyei is ismertek, mint például:

 • Tisztítás és energetikai tisztítás
 • A stressz és a szorongás csökkentése
 • Elme és gondolat nyugtató
 • Lelki emelkedettség elősegítő
 • Negatív rezgések megszüntetése

Ezért e kő nagyon elterjedt az alternatív terápiákban, amelyek célja az érzelmek kiegyensúlyozása, valamint a múltbeli traumák és félelmek leküzdése. Tehát ha még mindig valamilyen régi esemény emlékének gyötrelmében élsz, ami máig gyötör, tudd, hogy a kő segíthet gyógyítani a lelki sebeket.

Arról nem is beszélve, hogy az akvamarin mély depresszió esetén is segíthet, hiszen elősegíti a jó hangulatot és a jó közérzetet. Fizikai oldalról a kő gyógyászati ​​tulajdonságai a pajzsmirigy és a hormonok kiegyensúlyozásától a látás javításáig és az immunrendszer erősítéséig terjednek.

A kő gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik a gyomor, a torok és a szív betegségeire. Ezért az akvamarin testünkön, testünk közelében történő hordása kiváló eszköz egészségünk naprakészen tartására.

Ha jobban érdekel az érzelmi egészség, mint a testi egészség, feltétlenül olvasd el cikkünket a rózsakvarc kőről , a feltétel nélküli szerelem kövéről: Rózsakvarc

Mire használják az akvamarint?

A kő képes blokkolni a negatív gondolatokat és szándékokat, mint például a bosszúállást és az irigységet.

Nagyon gyakori, hogy a következő célokra használják:

 • Az érzelmek kiegyensúlyozása és megnyugtatása
 • Mentális megtisztulás elősegítése
 • Relaxáció és meditáció gyakorlása
 • Az intuíció erősítése
 • Médiumi képességek felébresztése
 • Véd a negatív energiák ellen
 • Segít a hormonokat egyensúlyba hozni

Nem csoda, hogy olyan helyeken is lehet akvamarin követ találni, ahol jógát és holisztikus terápiákat gyakorolnak . A kő tulajdonságai nemcsak az emberek, hanem a környezet számára is előnyösek.

Az akvamarin jellemzői

Tudtad, hogy az akvamarinkövet szintetikusan lehetetlen reprodukálni? Ezért gyakori, hogy a természetes topázt vagy a szintetikus spinelt akvamarinként forgalmazzák. Mellesleg minél sötétebb az akvamarintenger kék színe, annál értékesebb, következésképpen drágább is.

Az alábbiakban megtekintheted az akvamarin kő egyéb jellemzőinek listáját:

Kémiai összetétele: a berill családból származó kő alapvetően vas- és alumínium-szilikátból áll, amely fénnyel érintkezve kék színt vesz fel
Származási hely: Oroszország, India, Madagaszkár, Olaszország, Egyesült Államok, Mexikó, Afganisztán, de Brazília a kő legnagyobb exportőre
Szakma: telefonkezelők, terapeuták, tanárok, újságírók, titkárok, búvárok, előadók, színészek, zenészek és festők
Jegyek: Skorpió , Mérleg , Bika , Halak és Vízöntő
Csakrák : negyedik szív, ötödik gége, hatodik harmadik szem csakra
Bolygó: Hold

A követ sokáig a tisztaság szimbólumának tekintették. Azonban manapság ez lett az első számú választás a fizikai és érzelmi megpróbáltatások leküzdésében.

Hogyan használjuk az akvamarint

Mielőtt elkezdenénk használni a követ meg kell tisztítani és energiával kell feltölteni. Ehhez helyezzük egy vízzel teli edénybe, és hagyjuk benne 1 órán át.
Ezután töltsük fel energiával az akvamarint. Ehhez tegyük a napra körülbelül 30 percig. Vigyázz, nehogy több legyen ez az idő, mert a napfény hatására a tengerkék színe eltűnhet.

Ha spirituális védelem a szándékod, viselj akvamarin kőből készített karkötőt vagy nyakláncot, amely amellett, hogy szép, erőteljes védelmet is garantál a téged körülvevő gonosz erőkkel szemben. A spirituális emelkedettség esetén az a javaslat, hogy tegyél egy követ a párnád alá, mert ez felkelti az intuíciót, és feltáró álmokat ébreszt.

Díszítsd otthonod egy gyönyörű akvamarin darabbal, hogy megtisztítsa , energizálja és védje a környezetet. Ha a terápiás hatások elősegítése a cél, egy pillanatnyi relaxációban helyezd a követ a hasadra, és képzeld el tested egy világoskék-zöld árnyalatban.