Ametiszt

Az ametiszt kő népszerűségét, elbűvölő szépségének, ibolya színének köszönheti. Ez a kő a szépsége mellett,  erős misztikus tulajdonságokkal is rendelkezik, melyet sokféle célra használhatunk. Tarts velünk és ismerd meg az ametiszt ásvány hatásait és tulajdonságait.

 

Ametiszt kő jelentése

A neve a görög Αμέθυστος (Améthystos) kifejezéshez   kapcsolódik. Az Améthystos szó „nem részeg”-nek fordítható. Ez magyarázza kapcsolatát a józansággal.

Ez az egyedülálló szépségű kő védő tulajdonságokkal is rendelkezik, széles körben alkalmazzák életenergiák felfrissítésére. 

Tulajdonosa akkor tudja a maximumot kihozni hatásából, ha a kő megfelelően fel van töltve.

Jelenleg nagy mennyiségben bányásszák a követ, elsősorban ékszerkészítés céljából – misztikus tulajdonságai és természetes szépsége miatt.

 

Ametiszt hatása

A legtöbb kőhöz és kristályhoz hasonlóan megvan a sajátos hatása, amely képes szolgálni az embert. Ezek közül kiemelkedik a használója/viselője  spiritualitásának növelése, a negatív energiák elleni védelem.

Színe rokon az ibolya sugárzással, amely a védekezést és a gyógyulást is segíti. Képes harmonizálni és megtisztítani környezetünket . Ezért használata gyakori olyan helyeken, ahol emberek sokat szoktak tartózkodni, például a szobákban.

Ennek a kőnek az erejét ősidők óta használják. Úgy gondolták, hogy képes megvédeni viselőjét, valamint megakadályozni az alkoholos italok függőségét.

Számos jel utal arra, hogy az ametiszt hatását és tulajdonságait az emberek többsége hasznosíthatja. 

Ez az egyik olyan kő, amely minden embernek segíthet. Azonban azok, akik a legintenzívebben érzik erejét, a Nyilas csillagjegy szülöttei.

Munkát tekintve az ametiszt előnyösebb lehet azok számára, akik oktatást és egyéb más szellemi tevékenységgel járó munkát végeznek.

 

Az ametiszt kő tulajdonságai

Ez a kő, a védő és létfontosságú energiákat helyreállító tulajdonságokkal rendelkezik. Ezért használható arra, hogy erősítse a közelben lévők testét és elméjét.

 

Használata

Ibolyaszínű energián keresztül képes megtisztítani a testet. Rendkívüli szépségének köszönhetően, az ametisztet általában mindenféle ékszerhez használják. Így hatásait is kellemesebben hasznosíthatják az emberek.

 

Az ametiszt kő használata a meditációban

Segíti a használóját abban, hogy gyorsabban elérje az elméje haladó szakaszait. Pozitív energiákat közvetít a környezetből és továbbítja viselőjének.

 

Terápiás hatások:

  • Egyensúly a pozitív és negatív energiák között
  • A test tisztítása
  • Javítja az alvást
  • Az érzelmi téren elősegíti a felhasználó gondolkodásának egyensúlyát. Ezáltal az ember képes jobb döntéseket hozni az életében, túlzás és felelőtlenség nélkül.

 

Jellemzői:

Keménység :  7. szint a Mohs-skála szerint

Előfordulás :  Dél-Brazília, Uruguay, Mexikó, Kanada, Oroszország (Szibéria.

Kémiai összetétel :  SIO2 (Szilícium-oxid)

színek – Sötétlila, fekete, szürke és világos rózsaszín lila színben, nagy fényerővel.

Kristályrendszer – Hatszögletű (trigonális), legtöbbször prizmák

Hatás a csakrára: A korona csakrára és a homlok csakrára (harmadik szem csakra) egyaránt hat. Az emlékezést segíti, különösen az álmokra.

 

Hogyan tisztítsuk és töltsük az ametisztet

Mivel energiakőről van szó, alaposan és többször is le kell mosni. Ez biztosítja, hogy mindig töltött legyen, és képes legyen az összes energiáját a használója számára biztosítani. A mosás történhet folyó vízben vagy sós vízben is.

A feltöltéséhez leginkább ajánlott a reggeli napsütés. A túl sok napsütés (déli nap) káros lehet a kő energiáira. A megvilágítási idő a évszaktól, napszaktól  változhat, de általában elég csupán néhány óra, amíg feltöltődik.

A kő energetizálásának másik módja a holdfény. Mivel kevésbé erős fényről van szó, hosszabb megvilágítási idő szükséges ahhoz, hogy kifejtse hatását.

Most már mindent tudsz erról a gyönyörű kőről, amely hatalmas erővel bír az emberi lélek és test számára. Ez az egyik a számos kő közül, amelyek segítségével javítható az emberek élete.

Most, hogy már mindent tudsz az Ametiszt kőről, nézd meg ezeket is:

 

    Főoldal