Rózsakvarc

Rózsakvarc

A rózsakvarc a kvarcfélék  legismertebb és legkedveltebb fajtája.

E kristály színe világos rózsaszín és viszonylag fényes.

Más kvarcfajták színének kialakulásához hasonlóan a színe a kristály képződésekor megjelenő szennyeződéseknek köszönhető.

E kő kivételes tulajdonságokkal rendelkezik, ezért a következőkben alaposan elemezni fogjuk. 

Szeretnél többet megtudni erről a kőről? Tarts velem!

 

Rózsakvarc tulajdonságai

A Rózsakvarc szorosan összefügg az érzelmekkel. Amikor  ez az ásvány érintkezik viselőjével, képes kiűzni belőlle a negatív érzelmeket és emlékeket, ezáltal segít megőrizni az egyensúlyt és a békét. Fontos megemlíteni azt is, hogy ez a kő segít megbirkózni saját érzéseinkkel és mások érzéseivel is.

Ebben az értelemben a Rózsakvarc jelentősen kifejezi a szeretetet. Képessé teszi viselőjét arra, hogy megnyíljon mások felé, elfogadja a változást és kezelje az élethelyzeteket.

 

Rózsakvarc karkötő hatása

Mivel a szívcsakra legfontosabb ásványa, a Rózsakvarc képes segíteni a keringési rendszert, ez az egyik fizikai hatása. 

Mivel a szeretethez kapcsolódik, ez a kristály segít a szaporodáshoz kapcsolódó szervek tisztításában, javítja a termékenységet.

A Rózsakvarc hatása a szerelemhez és a barátsághoz is kapcsolódik, mivel segít az embereknek nyitottabbá válni. Gyermekeknél alkalmazva ez a kristály hozzájárul az egészséges növekedéshez és fejlődéshez.

Amikor e kvarc kő  jelentéséről beszélünk, nyilvánvaló az érzelmekkel való kapcsolata. Ez az egyik olyan kristály, amelynek hatását minden jelű ember megtapasztalhatja.

Szakmák tekintetében inkább művészként, tanárként, egészségügyi szakdolgozóként, védőnőként és terapeutaként dolgozók számára alkalmas. Ők azok a szakemberek, akiknek érzelmileg mindig kiegyensúlyozottnak kell lenniük.

 

A rózsakvarc ásvány hatása

Számos tulajdonsága között szerepel, hogy szeretetre és megbocsátásra tanít. Ezáltal lehetővé teszi az egyén számára, hogy elfogadja magát olyannak, amilyen, valamint elfogadja az életében bekövetkező változásokat is. Az önbecsülés szempontjából ennek a kristálynak hatalmas jelentősége van, segít magas tartani az önbecsülésünket.

A válságos pillanatokban  segíthet az egyensúly keresésében. Nemcsak az önismereti folyamatban segít, hanem megtanít megnyílni más emberek felé.

A rózsakvarc további hatásai

 

A Rózsakvarc tipikus felhasználása

Széles körben használják a kezelésre szoruló betegek érzelmi állapotának javítására. 

Mivel kapcsolatban áll a szerelemmel és a barátsággal, segíti az elfogadás folyamatát. Segíthet javítani az ingerlékenység állapotán is, kedvezve ezzel az emberek jó hangulatának.

Ez az ásvány a legváltozatosabb ékszerekben használható, esztétikai szépsége és misztikus tulajdonságai miatt. 

Testen alkalmazva fizikai hatást fejt ki, segít a fejfájás és a fáradtság ellen.

Használata meditációban: Meditációban alkalmazva  segít elérni a tisztaság, a szeretet és a finomság állapotát. Ez annak köszönhető, hogy jótékony hatással van az önismeretre. Elnyeli a testből a negatív érzelmi energiákat és szétoszlatja azokat.

 

Rózsakvarc tulajdonságai és jellemzői:

Csakrák: Napfonat vagy harmadik  csakra

Egészség: Légzőrendszer

Javallat: Magas vérnyomás

Előfordulás: Általános

Keménység: 7 Mohs

Kémiai összetétel: Szilícium-dioxid

Származási hely: Világszerte fellelhető

Hatása a csakrára: Ez a kő a szívcsakrához kapcsolódik, békét és belső energiát hoz.

 

Rózsakvarc tisztítása és töltése

Most, hogy a kő hatásairól, tulajdonságairól, meditációban való felhasználásáról, és jellemzőiről beszéltünk, itt az ideje, hogy beszéljünk előnyös tulajdonságainak a megőrzéséről.

Ahhoz, hogy ez a kő mindig töltve legyen, követnünk kell néhány eljárást. De először beszéljünk a tisztításáról, amit többféleképpen is meg lehet tenni. A leghagyományosabb a folyóvízben történő lemosás.

A  mosásának másik módja, ha néhány órára sós vízbe áztatjuk. A kristály energetizálásához egy jó tipp, ha napfényben vagy holdfényben hagyjuk. Az így biztosított energiák segítenek az energizáló folyamatban.

Látod, milyen erős és értékes ez a kristály? A kvarcok családjának többi kövéhez hasonlóan ez a kő is egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik. Az erejének megismerése,  mindenki számára elengedhetetlen, aki teljesebb érzelmi életre vágyik.

Most, hogy már mindent tudsz a Rózsakvarc kőről , nézd meg ezeket is:

 

    Főoldal